Tips voor een bijbaan

De studiefinanciering die studenten krijgen is al een hele tijd niet meer voldoende om goed rond te komen.

De huurprijzen van kamers zijn de laatste jaren dramatisch gestegen en de studiefinanciering blijft daarbij achter. Het financiële gat wordt steeds groter. Hierdoor gaan steeds meer studenten lenen. Zo was in 2007 de totale studieschuld 2,7 miljard euro en stijging van 19 procent t.o.v. 2006. Studenten worden min of meer gedwongen om een baan erbij te nemen. Op zich kan het een goede ontwikkeling zijn, maar denk goed na bij een bijbaan.
Studeren in Zwolle heeft voor jullie een drie tips op een rijtje gezet:

 • Zorg voor een goede balans tussen studie en bijbaan. Je bijbaan mag niet ten koste gaan van je studie. Uiteindelijk kost dit nog meer geld.
 • Neem niet iedere bijbaan aan. Steeds meer bedrijven kijken, naar Amerikaans voorbeeld, naar je arbeidsverleden. Probeer bijbaantjes aan te nemen die bij je studie passen. Zo kun je bijvoorbeeld met een opleiding Commerciële Economie een bijbaan nemen als telefonisch marktonderzoeker. Staat goed op je CV.
 • Als je een leuke bijbaan ziet, wacht niet, maar reageer direct. Het best is om dan gelijk te bellen met de verantwoordelijke. Vraag hem/haar een aantal vragen en laat horen dat je enthousiast bent. Soms heb je dan geen sollicitatiebrief en CV nodig. Wees passievol met wat je vertelt aan de telefoon.

Schrijf je ook in voor een aantal websites met (bij)banen. Je bent op de hoogte van de allerlaatste jobs. Wij hebben voor jullie onze drie toppers van (bij)banen bij elkaar gezet. Schrijf je snel in en zie wat er op de arbeidsmarkt gebeurt!

Heb je nog tips stuur ze dan snel in!

VN:F [1.1.9.1_544]
Rating: 5.3/10 (10 votes cast)
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site

4 reacties to “Tips voor een bijbaan”

 1. ndig voor mn webquest dankuu

  VA:F [1.1.9.1_544]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. hanidg voor mn webquest dankuu

  VA:F [1.1.9.1_544]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. zoekbijbaan says:

  Geachte heer/mevrouw,

  We zouden graag onze druk bezochte website willen toevoegen aan u website door middel van een link. Hiervoor in de plaats kunnen wij een link terug plaatsen op onze website. We hebben dit al eerder gehad maar hij is verwijderd op u website. Wilt u weer samenwerken?

  Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, neemt u dan gerust contact met mij op.

  Met vriendelijke groet,

  Talal el Hachioui
  Webmaster Zoekbijbaan.nl

  VA:F [1.1.9.1_544]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 4. Sertan says:

  Wat een gave spullen heb je gkceoht Wiebine. Ik zie ook het mooie MME-papier… daar ga je zeker geen spijt van krijgen!!! ;)Heel veel plezier met je nieuwe spulletjes.Groetjes,Charlotte

  VA:F [1.1.9.1_544]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Laat een reactie achter