Artez, hogeschool voor de kunsten

2800 studenten

De ArtEZ hogeschool voor de kunsten verzorgt in Arnhem, Enschede en Zwolle onderwijs voor beeldende kunst, vormgeving, bouwkunst, muziek, dans en theater. Met ongeveer 2800 studenten en ruim 600 medewerkers is ArtEZ een van de grootste zelfstandige hbo-instellingen voor kunstonderwijs in Nederland. Het College van Bestuur en de ondersteunende diensten zoals de afdeling Studentenzaken zijn gevestigd in Arnhem. ArtEZ is een vooraanstaand instituut voor kunstonderwijs en profileert zich met opleidingen van nationale en internationale reputatie. Daarnaast wil ArtEZ een belangrijke bijdrage leveren aan het onderzoek van de actuele kunstpraktijk. Dit onderzoek vindt plaats binnen de vier lectoraten van ArtEZ: Modevormgeving, Kunst; Techniek, Kunst; Reflectie en Theorie van de Popmuziek. Studenten en docenten worden direct bij het onderzoek en de resultaten ervan betrokken door publicaties, symposia, lezingen, workshops en dergelijke.

Kunst en cultuur

ArtEZ hecht grote waarde aan de overdracht van kunst en cultuur en verzorgt daarom alle docentenopleidingen in de kunst (beeldende kunst en vormgeving, dans, drama, muziek). In Zwolle zijn gevestigd de Christelijke Academie voor Beeldende Kunsten (CABK - per 01.01.05), het Conservatorium Arnhem/Zwolle en de School voor Docent Drama.

Het totale aanbod voor deze kunstschool is enorm. Op de website van Artez staan alle opleidingen.

VN:F [1.1.9.1_544]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site

Tags: , , , , ,

3 reacties to “Artez, hogeschool voor de kunsten”

 1. J.Bras says:

  L.S.,
  Kunt u mij docentenvacatures mailen. Beschikbaarheid 1 dag. Heb verschillende bevoegdheden.

  hartelijk dank,
  Jacques Bras

  VA:F [1.1.9.1_544]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. braces cost says:

  A large percentage of of the things you mention happens to be supprisingly accurate and that makes me ponder why I hadn’t looked at this with this light before. This article truly did switch the light on for me personally as far as this specific issue goes. But there is just one point I am not really too comfy with so whilst I try to reconcile that with the actual central idea of your position, allow me observe what all the rest of your visitors have to point out.Very well done.

  braces cost

  VA:F [1.1.9.1_544]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Mikay says:

  Wat een leuke manier om de pareipsiree te laten zien. Nu weet ik zeker wat ik voor mijn verjaardag ga vragen!De nieuwste Flow zat in de brievenbus en vanavond heb ik het artikel over huizenruil gelezen. Dat doen wij al enkele jaren, via de website van Ans Lammers en Mark Wiersma! Wat erover werd verteld was heel herkenbaar en ik kan me helemaal vinden in het Do’s en don’ts-lijstje. Het is voor ons De manier van vakantievieren!

  VA:F [1.1.9.1_544]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Laat een reactie achter