De Gereformeerde Hogeschool

De Gereformeerde Hogeschool is een hogeschool met een uitgesproken karakter. Dat komt doordat we grote waarde hechten aan kwalitatief goed onderwijs, advies en onderzoek.

De bijbel als inspiratiebron
Op de Gereformeerde Hogeschool leven we vanuit het Woord van God. Dat betekent dat we als medewerkers en studenten in onze omgang en begeleiding als christen willen leven. Jezus’ liefde is voor ons allemaal een voorbeeld. We willen leven in navolging van Hem. Onze slogan is dan ook: ‘Als je gelooft in je werk!’.

Hogeschool
De Gereformeerde Hogeschool biedt zeven opleidingen:
• Pabo
• HBO-V
• SPH
• MW&D
• GPW
• GL bachelor (alleen deeltijd)
• GL master (alleen deeltijd)

Op de GH lopen zo’n vijftienhonderd studenten rond. De Gereformeerde Hogeschool is dus een van de kleinere scholen, maar dat heeft zo zijn voordelen. De lijnen tussen studenten en docenten kunnen door het kleinschalige karakter kort blijven. Ook leren studenten elkaar makkelijker kennen, omdat ze elkaar vaak zien.

Advies
De Gereformeerde Hogeschool verzorgt ook de uitvoering van contractactiviteiten voor het (gereformeerd) primair en voortgezet onderwijs en voor instelling voor maatschappelijke zorg en gezondheidszorg. Daarnaast is het mogelijk (nascholings-)cursussen en trainingen bij de GH te volgen. Voorbeelden zijn de opleiding Praktijkondersteuning en de cursus Vredestichters in de kerk.

Onderzoek
De GH kent twee onderzoekscentra: het Lectoraat Morele Vorming en het Centrum voor Samenlevingsvraagstukken. Het Lectoraat Morele Vorming staat onder leiding van Pieter Vos. Het lectoraat doet praktijkgericht onderzoek, ontwikkelt kennis en verzorgt lezingen, publicaties en cursussen op het gebied van morele vorming in het onderwijs. Het lectoraat richt zich op onderwijs aan kinderen in de leeftijd van vier tot en met achttien jaar en op de opleiding voor dit beroepsdomein in het Hoger Pedagogisch Onderwijs (in het bijzonder de opleiding pabo).

Het Centrum voor Samenlevingsvraagstukken (CvSv), onder leiding van Roel Kuiper, houdt zich bezig met de sociaal-maatschappelijke situaties, waarin mensen en hun verbanden extra ondersteuning of begeleiding nodig hebben. Te denken valt aan vraagstukken op het gebied van integratie, leefbaarheid, sociale samenhang in wijk of buurt, vrijwilligerswerk, mantelzorg, jeugdhulpverlening, partner- en gezinshulpverlening. Het Centrum fungeert als een kenniscentrum voor onderzoek, advies en onderwijs en levert een actieve bijdrage aan de verspreiding van praktijkkennis onder docenten, studenten en professionals in het werkveld, door onderwijs en cursussen te verzorgen, artikelen en bijdragen te publiceren en symposia te organiseren.

VN:F [1.1.9.1_544]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site

Tags: , , , ,

1 reacties to “De Gereformeerde Hogeschool”

  1. Sahil says:

    Ik wens jou ook een gezond en geukklig 2012, Elza en… veel creativiteit. Misschien zie ik je wel in Zwolle; ben van plan om ook een keer te gaan.En een borduurdag in Losser, waar kan ik daar informatie over vinden? Lijkt me ook enig!

    VA:F [1.1.9.1_544]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Laat een reactie achter