Hogeschool Windesheim

Windesheim biedt onderwijs op maat en maakt individuele leerroutes mogelijk. Uitgangspunten van het onderwijs zijn competentieleren en een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) voor iedere student.

Binnen bepaalde kaders kunnen studenten hun eigen leerproces flexibel vormgeven. Het onderwijs sluit zo goed mogelijk aan op de leervragen van studenten en op de wensen van het beroepenveld en de maatschappij.

Bachelor- masterstructuur

Alle opleidingen in het hoger onderwijs (hbo en wo) worden opgezet volgens de de bachelor-masterstructuur, kortweg BaMa genoemd.  Een wo-opleiding bestaat uit de driejarige bachelorfase en een masterfase van één of twee jaar.
Een hbo-opleiding bestaat uit een vierjarige bachelorfase.
Door BaMa wordt de waarde van een diploma duidelijker en zijn opleidingen in het hoger onderwijs internationaal beter met elkaar vergelijkbaar. Zo wordt het gemakkelijker om in het buitenland een opleiding te gaan volgen.
Een bacheloropleiding geeft een goede toegang tot de arbeidsmarkt. Studenten die een masteropleiding van één of twee jaar volgen, krijgen nog meer kans op een uitdagende en interessante baan.

Toegang tot masters

Met het hbo-bachelordiploma kunnen studenten doorstromen naar een hbo- of universitaire masteropleiding. Ter voorbereiding op de universitaire masteropleiding volgen ze eerst een premasterprogramma. Windesheim biedt doorlopende leerlijnen die een drempelloze toegang tot universitaire masters mogelijk maken.

VN:F [1.1.9.1_544]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site

Tags: , , , , ,

Laat een reactie achter