Tips bij huren van een kamer

 • U kunt binnen de eerste zes maanden na de ingangsdatum van de huurovereenkomst, de aanvangshuurprijs door de Huurcommissie laten toetsen aan de maximale huurprijsgrens. Daarbij houdt de Huurcommissie ook rekening met de aanwezigheid van gebreken.
 • Als u klachten heeft over onderhoud of reparaties aan de woning, stel de verhuurder dan schriftelijk op de hoogte van zijn verplichtingen om de woning in goede staat van onderhoud op te leveren en houden. Bovendien moet hij gebreken opheffen die voor zijn rekening zijn.
 • In een huurovereenkomst kunt u met de verhuurder een co√∂ptatierecht afspreken. Dit betekent dat u bij vertrek uit de woning het recht heeft om een volgende huurder voor te dragen. De verhuurder mag, als hij daar goede argumenten voor heeft, de voorgedragen huurder afwijzen.
 • U bent aansprakelijk voor degenen die bij u op bezoek komen. Als u voor langere tijd iemand bij u op de kamer wilt laten wonen, is het verstandig om dit van tevoren met de verhuurder te bespreken.
 • Controleer het servicekostenoverzicht op dubbele posten en vergelijk het met de huurovereenkomst. U hoeft een eventuele verhoging van het voorschotbedrag pas te betalen als u het jaarlijkse servicekostenoverzicht heeft gekregen en dat aanleiding geeft tot verhoging.
 • Een te hoog voorschotbedrag kunt u, door de Huurcommissie om een uitspraak te vragen laten, verlagen.
 • VN:F [1.1.9.1_544]
  Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
  Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site

  Tags: , , , , , ,

  Laat een reactie achter