C.S.V. Ichthus


Ichthus Zwolle is een christelijke studentenvereniging met zo’n 80 leden. Het bijzondere van Ichthus is, dat het een interkerkelijke vereniging is. De leden komen uit verschillende kerken en gemeenten. Ook is Ichthus niet gebonden aan een bepaalde opleiding of hogeschool, maar wil ze voor elke student in Zwolle openstaan. Samen God steeds meer leren kennen is het doel van Ichthus!

De vereniging is opgedeeld in kringen. Deze kringen bestaan uit ongeveer acht personen en worden elk schooljaar opnieuw ingedeeld. Elke dinsdagavond begint met een gezamenlijke maaltijd. Deze maaltijden zijn met je eigen kring bij één van de kringleden thuis of met de hele vereniging in Indaba.
Na de maaltijd wordt er bij één van de kringleden thuis gezongen, gebeden en nagedacht over wat God in Zijn Woord tot ons te zeggen heeft. Eigen vragen, ideeën en ervaringen worden uitgewisseld en persoonlijke contacten worden gelegd. Juist in je studententijd kom je in aanraking met geloofsvragen, andere visies en andere idealen. Het unieke van Ichthus is dat je daar samen met andere studenten over kunt praten. Samen ben je op ontdekkingsreis in de bijbel en word je geconfronteerd met God, die op zoek is naar een hechte persoonlijke relatie met jou! Na de bijbelstudie is er altijd een groep Ichthianen te vinden in het studentensociëteit het Vliegende Paard in Zwolle om onder het genot van een borrel nog wat te kletsen.

Naast de kringavond wordt er één keer in de maand op donderdag een activiteit georganiseerd. Zoals een Happie-tour, voetbaltoernooi of een soosavond. Door het jaar heen zijn er nog diverse andere activiteiten, zoals een introductieweekend, nieuwjaarsborrel, conferenties en een NachtVolleybalToernooi. Genoeg te doen dus! We zouden het erg leuk vinden als je lid wordt van Ichthus. Wil je meer informatie? Kijk dan op onze website. Wil je een keer langs komen of heb je nog vragen dan kun je ook een e-mail sturen naar onze secretaris.

Foto bestuur Ichthus:

VN:F [1.1.9.1_544]
Rating: 6.7/10 (3 votes cast)
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site

Tags: , , , , ,

5 reacties to “C.S.V. Ichthus”

 1. Wiebe says:

  Mooi stukje natuurlijk over onze prachtige vereniging! Maar helaas is de naam verkeerd geschreven in de kop! Het is Ichthus, dus met een h na de t.

  VA:F [1.1.9.1_544]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. admin says:

  Hoi Wiebe,
  bedankt voor je opmerking. Het is inmiddels veranderd.

  VN:F [1.1.9.1_544]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Annet says:

  De link van ‘onze website’ in bovenstaand stukje doet het niet maar dat is natuurlijk: http://www.ichthuszwolle.nl !

  VA:F [1.1.9.1_544]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 4. Martina-online says:

  wat ik zocht, bedankt

  VA:F [1.1.9.1_544]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 5. Matthijs Noorlander says:

  Ik zoek nog een kamer,heeft iemand nog tips?

  VA:F [1.1.9.1_544]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Laat een reactie achter